Valentines-day-SMSAPI

Кой не би искал да изненада свой любим човек с подарък за Свети Валентин? Проучванията показват, че в държави като Хонконг, Обединеното кралство, Ирландия и Съединените щати сумата е около 150 евро на човек, а в САЩ хората харчат общо около 22 милиарда долара в дните преди празника. 51% от хората ще поздравят своите близки на този ден и 34% ще предпочетат да се нахранят навън по повода.

Свети Валентин представлява една чудесна търговска възможност за увеличаване на печалбите в началото на годината. Ние от SMSAPI ще ви дадем няколко доказани начина, чрез които вашия бизнес да се отличи и да помотирате вашите продукти и услуги, използвайки SMS маркетинга с любов 💕.

Предложете допълнителна отстъпка

Можете да покажете на клиентите си, че държите на тях и тези, които те обичат като им предложите допълнителен процент отстъпка, безплатна доставка или достъп до онлайн магазина ви един или няколко дни преди Свети Валентин. Те със сигурност ще оценят това.

online-shopping-SMS-campaign
online shopping SMS

Много хора не планират да пазаруват седмица или по-малко преди празника. Вместо това купуват подаръци в последния момент. Така че част от вашата маркетинг стратегия може да бъде да таргетирате точно тези купувачи. Един начин да го направите е като им предложите електронен ваучер за подарък или код за отстъпка. Това е чудесна опция за пазаруващите в дена на Свети Валентин.

Насърчете хората да покажат любов и към самите себе си

Свети Валентин не е само за двойки. Можете да купите подаръци за всеки специален в живота ви без да имате романтични отношения с него. Това може да е ваш приятел, колега, някой от семейството или учител.

in-love-with-myself

А защо да не направите подарък и на самите себе си? Не можем да дадем любов на друг, ако първо не сме се погрижилиз а самите нас.

Според проучване 14% от жените купуват цветя за Свети Валентин за самите тях. Следователно можете значително да увеличите аудиторията си, като насърчавате личната грижа сред тези, които нямат връзки. Подаръкът е добра идея по всяко време.

Създайте лимитирана серия продукти

Тази стратегия може да се приложи от всеки бизнес. Тя се изразява в това да създадете изключителен продукт или линия продукти специално за Свети Валентин. Ако имате много последователи в социалните мрежи стратегията може да е доста печеливша, защото хората няма да искат да изпуснат продукта и ще бързат да си го купят. Това може да направи чудеса с продажбите в последния момент преди парзника и е страхотен и безопасен начин да свържете деня на влюбените с вашите продукти.

Много модни брандове като например Dior, правят лимитирани колекции по случай Свети Валентин, които включват например червило и сенки за очи, които не се предлагат през останалото време на годината.

Свържете се с клиентите си чрез SMS

Използвайте нашия портал за  Масови SMS съобщения за подготвяне и изпращане на послания до вашите клиенти – този инструмент се характеризира с наистина високо съотношение на прочитане и извършване на желаното действие от получателите. Може да го използвате, за да информирате клиентите си за всички по-горе изброени неща: разпродажби, кампании, ваучери и кодове за отстъпки, дори за събитие, което организирате по повод Деня на влюбените.

Хубавото при платформата за масови съобщения е, че можете да си подготвите кампанията предварително и да я насрочите за изпращане в определен ден и час. Това може да се случи както от настолния ви компютър или лаптоп, така и през мобилното приложение на SMSAPI.

mobile-app-SMSAPI

Комбинирайте изпращането на съобщения с имейли

С милиони потребители, които пазаруват подаръци онлайн, изведете своя бизнес в челните редици на конкуренцията като при провеждане на вашата маркетинг кампания, комбинирайте изпращането на SMS с изпращането на имейли до клиентите.

По мейла можете да им дадете допълнителна информация за вашата разпродажба или кампания, която не сте включили в SMS-a: да ги информирате как, кога и къде се случва тя.

За да ви помогнем с кампаниите, самите ние сме ви приготвили и специално предложение, с което да получите повече от вашаите SMS кампании. Само за Свети Валентин, използвайте промокод 1402PROMO и вземете 5% отстъпка при зареждане на акаунта си в SMSAPI с 200 лв и повече.

Ако тази статия ви е харесала, прочетете и как да ангажирате клиентите си в онлайн търговията като използвате двупосочна комуникация.