Инфраструктура и сигурност

Научете как защитаваме поверителните данни
и спазвайте поверителността

Прегледайте нашите политики към:

  • Поверителност на услугите
  • Защита на личните данни
  • Сигурност и инфраструктура
  • Балансиран и отговорен растеж

Поверителност

Телефонни номера, на които нашите клиенти изпращат съобщения, се използват само за целите на техните SMS кампании. Прилага се както за: числа, въведени ръчно, така и за тези, импортирани от бази данни.

Всички съобщения се съхраняват в съответствие с действащото законодателство. Споделяме ги само, когато искането е определено от законова причина.

Повече информация за поверителността на данните можете да намерите в Декларацията за поверителност на SMSAPI.

Защита на личните данни

SMSAPI работи в съответствие с регламентите на GDPR. Освен това правим всичко възможно, за да популяризираме добрите практики за защита на данните в SMS маркетинга, като публикуваме образователни материали в нашия блог, социални медии и по време на събития и конференции на живо.

Нашата платформа е под постоянната грижа на служител, който също е специалист по защита на данните за ЛИНК. Той участва активно в консултациите и планирането на всички наши проекти по отношение на спазването на GDPR.

Сигурност

Ние гарантираме най-високо ниво на сигурност. Също така предоставяме на нашите клиенти набор от инструменти и решения, предназначени да им помогнат да поддържат високи стандарти за сигурност. Сред предоставените функции е опция за налагане на двуфакторното удостоверяване. След като бъдат включени, всички влизания в системата, те трябва да бъдат потвърдени с код, изпратен в текстово съобщение. Освен това въведохме строги правила относно сложността на паролата. Всички потребители могат също така да задават периодично известие за промяна на паролата и ограничение достъпът до портала и API до избрани IP адреси.

SMS Верификатор

Имайки предвид финансовият бранш, ние разработихме инструмент за удостоверяване на SMS. С него всички наши клиенти имат достъп до ефективна и сигурна форма на двуфакторно удостоверяване въз основа на текстови съобщения.

OAuth2 токени

Настоятелно препоръчваме да използвате оторизация въз основа на токен при достъп до нашите услуги чрез API. По този начин всички функции са достъпни без паролата за SMSAPI акаунт.

SSL Сертификати

Връзката с портала е защитена със сериозен SSL сертификат, предоставен от https://sectigo.com, глобално признатата компания. Прилага се както за API връзки, така и за уеб версия. Използваме TLS версия 1.2.

Одити и сигурни доставчици

За да повишаваме непрекъснато стандартите за сигурност на нашите услуги, ние извършваме периодични одити на портала. Тестовете се провеждат от независими организации, специализирани в интернет сигурността. Всички рискове за сигурността се елиминират възможно най-бързо.

Достъпът до критичните производствени активи е ограничен до минимум. Ето защо редовно актуализираме базата данни за достъп, за да отразява действителните нужди на нашия екип и да минимизираме риска от изтичане на информация. Всички компютри са защитени с антивирусен софтуер с включена автоматична актуализация.

По желание на клиента можем да осигурим VPN връзка на платформата SMSAPI.

24/7 Мониторинг

Екипът за наблюдение, отговорен за отстраняването на неизправности на нашите услуги, се намира в централата на SMSAPI в Гливице, Полша. Сред компетенциите на екипа е 24/7 техническа поддръжка в случай на инциденти и откази.

Инфраструктура

Непрекъснатата услуга се осигурява от два сървърни центъра: ATMAN и T-Mobile. Те работят независимо и са разположени на различни места. Текущото състояние и наличността на услугата, могат да бъдат проверени на https://status.smsapi.com/, самостоятелен уебсайт за наблюдение.

За допълнителна сигурност, част от инфраструктурата е мигрирана в облак. И все пак всички данни се намират в рамките на европейската юрисдикция, на територията на ЕИО.

Стабилност на бизнеса

Марката SMSAPI е създадена през 2007 г. Оттогава разширихме нашия екип, нашите компетенции и в същото време инвестирахме в най-новата инфраструктура. Нашите усилия бяха признати на местно и глобално ниво няколко пъти.

Присъединяване към най-голямата европейска група за мобилни комуникации - ЛИНК беше повратната точка в нашата история. SMSAPI има достъп до широка технологична база и поддръжка на специалисти. По-важното е, че ни позволи да разширим продуктовото си портфолио. По този начин можем да предоставим продукти и решения, недостъпни за нашите местни конкуренти.

Отговорност и устойчиво развитие

SMSAPI е партньор на много маркетингови събития (UX Полша 2018, Infoshare, InternetBeta) и местни благотворителни събития.

Служителите на SMSAPI, заедно с цялата група на ЛИНК, се опитват максимално да намалят въздействието на нашите действия върху околната среда. Отпадъците, генерирани в нашия офис, са разделени в съответствие с местните разпоредби. Също така се опитваме да намалим употребата на продукти за еднократна употреба.

За да намалим въглеродния отпечатък, винаги проверяваме дали въпросът може да бъде обсъден онлайн, преди да вземем решение за командировка. Винаги, когато е възможно, ние избираме градски транспорт. SMSAPI е компания, удобна за велосипедисти, тъй като ние предлагаме място за колелета, както и душ кабини.

Регистрирайте се безплатно

Регистрирайте се за 30 секунди и получете безплатен SMS за начало!

Създайте акаунт