X-Mas-SMSAPI

Ако искате да надвиете целия шум през наближаващия празничен сезон, помислете дали да не използвате SMS, за да достигнете до клиентите си. С риск да станем досадни, ще Ви напомним отново, че SMS-ът си остава един от най-ефективните начини да поддържате връзка с тях. Имайте предвид, че в сравнение с мейла, текстовото съобщение се отваря 8 пъти по-често и хората са склонни да отговорят веднага. Така че текстовите съобщения могат да служат, за да донесат успех на всички Ваши идеи за връзка с клиентите.

Популяризирайте продуктите или услугите си чрез персонализирани маркетингови групови SMS-и, интегрирани със съществуващите Ви маркетингови кампании.

Ето някои от най-добрите начини, по които можете да използвате силата на SMS-ите до групи от клиенти през платформата SMSAPI, за да се възползвате от коледния сезон не само тази, но и всяка друга година.

Измислете специална празнична оферта

Насърчете нови или съществуващи клиенти да Ви посетят онлайн или във физическия Ви магазин, ако сте търговец на дребно. Използвайте специален промоционален код, например „HOLIDAY23 със следните примерни съобщения:

 „Платете над 50 лв и получиете бонус подарък“.
 „Купете продукти за над 100 лв от [името на Вашата компания] и получете 20 лв отстъпка при следващата си покупка“.

„Заповядайте в нашия магазин на [адресът на Вашата компания], където Ви очакват още празнични изненади!“

primer-za-sms-oferta-za-koleda
Пример за SMS оферта за Коледа

Клиентите харесват бонуси, подаръци и отстъпки (кой не ги харесва!), затова използвайте тактиките на SMS маркетинга, за да споделяте и привличате нови и съществуващи клиенти.

Вашите клиенти със сигурност ще се зарадват на празничен код за отстъпка, получен чрез SMS. Разбира се успехът зависи основно от самата оферта. Платформата SMSAPI ви позволява да импортирате кодове за отстъпка или да генерирате определен брой уникални кодове. Всичко, което трябва да направите, е да поставите кратък параметър в съобщението си и всеки изпратен SMS ще бъде доставен с уникален код за вашите потребители.

Напомняйте на клиентите за празници и събития

Изпращайте предварително планирани SMS съобщения да напомните на клиентите си за поръчки, срещи, местоположение на поръчки и всякаква важна информация, свързана с празниците. Насърчавайте клиентите си да се абонират за SMS съобщения, тъй като това също е чудесен начин да увеличите броя на абонатите си и съответно да увеличите продажбите си.

Можете да свържете SMSAPI с Вашата система за електронна търговия и да настроите SMS съобщенията да се изпращат автоматично, за да избегнете създаването на допълнителна работа за Вашия екип.

Подкрепете добра кауза

SMS за благотворителност

Дайте на клиентите възможност да подкрепят добра кауза по Коледните празници. Предложете им да дарите процент от покупката им на избрана от тях благотворителна организация или ги уведомете как могат да дадат своя принос по друг начин. Хората ще оценят бизнес, който помага на обществото.

Използвайте SMS, за да наградите лоялните клиенти

За всеки празничен сезон се възползвайте от възможността да възнаградите лоялните си клиенти с допълнителни специални оферти само за тях. Персонализирайте своите SMS маркетингови кампании и изненадайте тези клиенти със специални предложения, например:

„Петър, благодарим ти, че си наш лоялен клиент! Покани приятелите си на нашето безплатно събитие [детайли за събитието на Вашата компания] и вземи подарък“.

„Вземете 30% отстъпка, когато пазарувате от [името на Вашата компания]. Използвайте кода „ПОДАРЪК“, за да се възползвате от офертата.“

„Препоръчай ни на свой приятел през линка [линк за препоръка]и вземи 15% отстъпка за следващата си покупка.“

Поздравителна картичка по SMS за лоялни клиенти
SMS поздрав за лоялни клиенти

Създайте приятно преживяване за клиентите си, докато пазаруват физически в магазина Ви. Можете да ги поканите да доведат децата си за снимка пред елхата или с Дядо Коледа.

Ако нямате физически магазин, изпратете персонализирани електронни поздравителни картички на клиентите си или създайте забавни филтри с Вашия бранд, които да използват в социалните медии.

Създайте още коледното настроение

SMS с кратка връзка  ви позволява да насочвате клиентите към специален уебсайт с поздрави или приложение, направено за сезона. Можете също да използвате инструмента за мултимедия, за да прикачите файл. Имате възможност да вмъквате музика, графики, видео файлове или PDF. Така че, ако искате да поставите коледна песен, видео с пожелание или картичка в PDF формат – няма никакъв проблем!

Използването на тези функционалности помага да направите SMS съобщението по-интересно и да проследите ефективността му, защото ще знаете когато някой отвори връзката. Цялата тази информация ще бъде безценна при подготовка на кампании в бъдеще и създаване на по-добро SMS съдържание!

SMS-ите са мощни и лични.  За да увеличите максимално ефективността им, преценете как да ги интегрирате в цялостната си фирмена стратегия. Със силата на SMS маркетинга можете не само да рационализирате бизнес процесите си, но и лесно да зарадвате клиентите, което ще ги превърне в дългосрочни фенове на Вашия бранд.

И накрая, най-добре е SMS-ът да не бъде единствения канал за изпращане на промоции. Съчетанието му с Вашия имейл и социални мрежи може да помогне на потребителите да получат цялостно изживяване и Вашите коледни кампании да окажат желаното въздействие.