SMS известия за логистичната индустрия

В логистичната индустрия бързата и ефективна комуникация е задължителна. По този начин може да опростите изживяването на вашите клиенти, като същевременно рационализирате работните процеси на компанията. С внедряването на SMS известия може лесно да автоматизирате вашите процеси и да гарантирате бързо достигане до получателите.  

Изпращането на актуализации чрез SMS е най-бързият и надежден начин да информирате клиентите си, да ги накарате да вземат доставката си навреме или да направят плащане. С по-бързо време за вземане, вие също така ще можете да намалите обработката на напомняния и въпроси за поддръжка, свързани с доставките и по този начин ще намалите разходите на вашата компания. 

Можете да интегрирате системата за управление на веригата за доставки на вашата компания и да автоматизирате потока от информация, за да поддържате потребителите си в течение на състоянието на доставката и въпросите, свързани с обслужването на клиенти. 


За какво да използвате SMS услугите на SMSAPI

Изпращайте SMS нотификации на различни етапи от процеса на доставка на колет; Провеждайте ефективна комуникация вътре в компанията, например между спедитор и шофьор; Изпращайте SMS нотификация с линк към билети и потвърждения на резервации; Подавайте автоматични сигнали за откази в работата на логистичните системи; Изисквайте обратна връзка от клиентите за извършеното обслужване;

Изпращане на известия

Актуализирайте клиентите си с известия кога доставката им се подготвя, кога е изпратена, кога е доставена и изпращайте всякакви напомняния. Изпращайте други важни актуализации на състоянието, които засягат доставките на вашите клиенти. Можете също така да добавите  връзки  към имейла напр. насочват клиентите към целева страница, където могат да проследят доставката си.  

Положителното взаимодействие с клиентите е ключът към успеха и устойчивостта. 9 от 10 потребители предпочитат да получават информация чрез текстови съобщения, поради което много логистични мениджъри избраха SMS за техен начин на комуникация и изпращане на актуализации в реално време.

По-ниски разходи

Представете си, че трябва да се обаждате на всичките си клиенти и служители за всяка актуализация. Освен скъпо, това отнема адски много време, което може да се използва за нещо по-продуктивно. Изпращането и получаването на актуализации чрез SMS услуги е много по-достъпно от избора на телефонни разговори по отношение на време, енергия и разходи.

Използвайки опростения API, който предлага SMSAPI, може лесно да интегрирате SMS известия във вашата съществуваща система, за да предоставите на клиентите и служителите си бърз, надежден и рентабилен начин за комуникация с вас.

Вътрешна комуникация 

Използвайте изпращането на SMS във вашата организация и изпращайте съобщения до шофьори, доставчици и складови служители, за да подобрите и рационализирате вътрешната комуникация.

SMS услугите не изискват интернет връзка. По този начин можете лесно да изпращате SMS известия, ако трябва да направите промяна в пратката си в последния момент или има внезапна промяна във времето за доставка.  

Поискайте обратна връзка

Ако смятате, че работата ви е свършена, след като клиент получи пратката си, то вие сте далеч от истината. Трябва да се ангажирате с клиентите си, за да покажете, че ви е грижа за тях. Изпратете им кратка анкета, като ги питате как е било скорошното им обслужване и има ли нещо, с което бихте могли да подобрите услугата си.


Ако желаете да подобрите комуникацията във вашия логистичен бизнес, можете да се доверите на SMSAPI и да бъдете напълно спокойни. Създайте безплатен профил още днес и се убедете сами в резултатите!