SMSAPI наръчник - първи стъпки в клиентския портал

Добре дошли в следващия епизод на SMSAPI наръчника “Направи си го сам“. Този път ще научите как да настроите вашия профил и да започнете да използвате SMSAPI.

Първи стъпки в киентския портал

Активиране на профила Добавяне на име на SMS подател Зареждане на SMSAPI профила

Гледайте нашето видеообучение, в което ще научите за основните функционалности на клиентския портал на SMSAPI. Видеото е на английски език със субтитри на български.


Активиране на профила

За да се възползвате от пълния потенциал на платформата, трябва да активирате профила си, като попълните данните на фирмата. Можете да направите това като кликнете върху „Активиране на профил“ или в раздела „Плащания“ и „Активиране на профила“.

Предоставянето на фирмени данни е условие за успешно активиране на профила и само тогава вашият акаунт мениджър може да ги потвърди. Ако вашата компания няма идентификационен номер за данък върху добавената стойност, ще бъдете помолени да ни изпратите сканирани вашите документи за регистрация. За да одобрим вашия профил, също така трябва да подпишете Общите ни условия. Може да ви звучи сложно, но всъщност процедурата отнема само няколко минути.

Как да ускорите активирането на профила си?

Важно е да обърнете специално внимание на коректността на въведените от вас данни и да попълните всички полета, тъй като те ще бъдат поставени на следващата фактура и минимизират времето, прекарано за проверка.

Може да попитате защо в началото се нуждаем от толкова много информация. За съжаление, някои хора искат да злоупотребяват с нашата услуга и ние трябва да я защитим срещу фишинг и други злоупотреби. Също така ви препоръчваме да въведете имейл адреса, на който ще бъдат изпращани електронни фактури и да предоставите номер за връзка за счетоводство.

Вашият акаунт мениджър ще провери предоставените фирмени данни и активира акаунта във възможно най-кратък срок. Информация за правилната проверка се изпраща по имейл.


Добавяне на име на подател

Следващата стъпка е да добавите вашето име на подател на SMS (известно още като брандиране на SMS), като използвате пряк път в таблото „Добавяне на име на подател“ или като кликнете върху лявата колона на SMS съобщения и след това на податели.

Имена на SMS податели и местно законодателство

    В зависимост от местния закон за далекосъобщенията, името на подателя може да е буквено-цифров низ от символи, който се появява вместо телефонния номер в SMS входящата поща на получателя или вашия телефонен номер.

Буквено-цифровото име на подателя помага да се идентифицира подателят на съобщението. Това може да бъде например името на фирмата или продукта. Стандартните ограничения на GSM позволяват използването на до 11 знака. За да въведете телефонния си номер като име на подател, е необходимо да го потвърдите с SMS съобщение, изпратено на този номер.

Добавяне на име на подател
Добавяне на име на подател на SMS в портала за клиенти на SMSAPI

Всеки път, когато добавяте име, трябва да маркирате изявление, което потвърждава правото на подателя да го използва. За да се предотврати злоупотреба с имената на подателите, всяко от тях се проверява от консултант от нашия отдел за поддръжка на клиенти. Информация за правилната проверка и потвърждение се изпраща по имейл.


Зареждане на SMSAPI профила

Последната подготвителна стъпка е зареждане на профила. Изберете пряк път „Зареждане на сметка“ в таблото за управление или горния десен ъгъл в раздела Плащания. Наличните методи за плащане са банков превод и кредитна или дебитна карта. Също така е възможно да използвате автоматични плащания с предварителна уговорка с вашия мениджър на акаунти. Важно е да отбележим, че минималната сума на зареждане е 30лв. За да изчислите бързо добавената стойност, проверете салдото в сметката си и тарифата за SMS на конкретната държава, към която желаете да изпращате съобщения.

Сега вече сте готови да изпращате съобщения! Прочетете и другите ни статии, в които ще ви запознаем с основните функционалности на SMSAPI и как да ги прилагате, за да извлечете пълния потенциал на SMS маркетинга.