Изграждане на база данни чрез SMS бюлетин

Добре дошли в следващата част от ръководството „Направи си сам“ в SMSAPI. В този епизод ще научите за инструмента в клиентския портал, който ви позволява да изграждате лесно своята клиентска база – SMS бюлетин.

Научете как да събирате контакти с функционалността за SMS бюлетин.


Ще намерите настройките на функционалността за SMS бюлетин в раздела „Допълнителни функции“. Тази функция ви позволява да поставите формуляра навсякъде във вашия уебсайт. Той предоставя на клиентите лесен начин да се абонират директно за вашата база данни в SMSAPI. По подразбиране тази функция е неактивна, така че, моля, активирайте я, след като конфигурацията приключи.

За собствениците на WordPress сайтове, функционалността дори е още по-лесна за интеграция благодарение на плъгин.

SMS бюлетин

Намерете всички разширени функции в раздела Допълнителни функции

В началото трябва да изберете вида на абонамента. Можете да изберете или да влезете в избраната група, която трябва да посочите предварително, или да дадете на потребителя избор при попълване на формуляра.

В допълнение към телефонния номер, може да изберете и други допълнителни полета, които да се показват във формуляра, като например име, град, любима марка и т.н. Те могат да бъдат задължителни или по избор и ще ви позволят да сегментирате базата си данни по определени характеристики.

По-долу можете да намерите настройките за SMS съобщения. Не забравяйте да изберете името на подателя, от което ще бъде изпратен SMS за потвърждение.

За да насърчите потенциалните контакти да се абонират за вашата база данни, може да дадете код за отстъпка. За да направите това, трябва да изберете група кодове за отстъпка. Такава група може да бъде създадена или качена в секцията Кодове за отстъпка.

Можете също така да ограничите броя на заявките, получени от един номер в рамките на 24 часа, за да предотвратите злоупотреби.

Редактиране на SMS известията

След това създайте или променете съдържанието на три типа SMS известия: проверка, потвърждение на пълен абонамент и след отписване. Всяко съобщение може да съдържа параметъра „име“ и връзка за отказване за бързо отписване. Силно препоръчваме да вмъкнете параметъра на кода за потвърждение в SMS за потвърждение, защото той ви помага да упълномощите потребителя с SMS съобщение.

Можете също да въведете своя телефонен номер, който ще получи известие, когато бъде абониран нов контакт. За да пропуснете изпращането на SMS след абониране и отписване от бюлетина, оставете полето за SMS празно.

SMS бюлетин – решение, съвместимо с GDPR

В раздела Споразумения можете да добавите произволен брой допълнителни съгласия за обработка на лични данни за конкретни цели и да генерирате Информационна клауза въз основа на попълнените данни.

Създайте вашия формуляр за SMS бюлетин

Разделът Визуализация ви позволява да проектирате формуляра: заглавие, желан текст, цвят на фона, цвят на шрифта, бутон, шрифт, ширина и височина в пиксели и съобщения, показани във формуляра след завършване на изброените стъпки.

Примерен формуляр за SMS бюлетин

След пълна конфигурация, активирайте приложението, като изберете ДА в раздела „Настройки“ и кликнете върху „Запазване“. Последната стъпка е разделът „Източник“, в който е възможно да предоставите директна връзка към формуляра или да копирате кода на функционалността и да поставите избраната конфигурация на вашия уебсайт.

Желателно е да запомните, че приложението ще бъде активно, ако има поне 6 кредита в акаунта ви, за да осигурите доставката на SMS с код за потвърждение. SMS статистиките за бюлетин се намират в последния раздел.


Очаквайте следващата ни статия от поредицата, в която ще ви разкажем как да създадете SMS кампания от файл.