SMSAPI съкратени връзки cutme.bg

Добре дошли в следващата част от ръководството на SMSAPI „Направи си сам“. Сега ще научите как да използвате съкратените връзки cutme.bg като част от SMS съобщенията и да анализирате тяхната ефективност.

Как да съкращавате линкове, използвайки cutme.bg?

Най-лесният начин да създадете съкратена връзка е да я добавите, когато създавате съобщението в SMS портала, като кликнете върху бутона „URL връзка“. Може да добавите нова връзка или да изберете една от вече запазените.

Добавяне на съкратена връзка

Съкратените връзки се управляват в раздела Допълнителни функциионалноси. За да съкратите връзка, първо изберете нейния тип – съкратена връзка към уебсайт или мултимедиен файл. Мултимедийните файлове означават, че под връзката има файл, изображение, картина или видео, и първо трябва да го качите. Връзката към уебсайта пренасочва към избрания URL адрес.

Когато типът е избран, посочете работното име на връзката и въведете суфикса, който е низ от знаци след наклонената черта, напр. www.cutme.bg/smsapi, въведете адреса, към който трябва да води връзката и клликнете върху „Добавяне“.

Управление на съкратените линкове

По-долу е даден списък на всички съкратени връзки с опция за премахването им, името им, броя на кликванията, разделен на типа устройство, самата връзка, съдържание и опция за редактиране.

Списък с кликванията

Разделът Списък с кликвания съдържа подробен анализ на всички кликвания във времето (от най-новите). Има възможност за филтриране на изгледа според периода от-до, избраната връзка и генериране на справка към CSV файл.

Всяко кликване върху списъка съдържа информация за датата и часа на кликване, телефонен номер (ако създадената съкратена връзка е индивидуална за всеки получател), име на съкратената връзка, нейния адрес и подробности: операционна система, браузър и тип устройство.