SMSAPI наръчник - клиентски портал

Съдържание

Добре дошли в първия епизод на SMSAPI – „Направи си го сам“! Нека направим кратко упътване в нашия клиентски портал.

Опътване в клиентския портал

SMS съобщения База данни с контакти Допълнителни функции API и настройки на профила

Изгледайте нашето кратко видео с инструкции за клиентския портал. Видеото е на английски с избор на субтитри на български език.


Табло и главно меню

Изгледът на таблото за управление съдърва броят налични точки за използване, основните статистически данни с разбивка по дни и дестинации, както и първото от поредицата ни видеа „За SMS в 160 секунди“ – първи стъпки в SMS маркетинга.

Първият изглед след влизане в панела е обобщение на активността на профила и преки пътища до най-често използваните функции: изпращане на SMSдобавяне на име на подателимпортиране на контактиSMS бюлетин и бутон за активиране на профила, ако все още не сте.

клиентски портал

За да бъде Вашия профил напълно функционален и да може да изпращате SMS съобщения от него, е необходимо да верифицирате профила си като въведете данните на Вашата фирма.

Основните функции на портала за клиенти на SMSAPI се намират в колоната вляво.

Клиентски портал
Главното меню на портала за клиенти на SMSAPI се намира в лявата част на екрана
  • SMS съобщения
    Разделът за SMS съобщения е меню, което Ви позволява да създавате съдържание и да изпращате SMS кампании от Вашата база данни или от импортирани файлове с контакти. Тук можете също да проверите историята и отчетите, насрочените съобщения, да добавяте, преглеждате и редактирате чернови, да добавяте собствено име на подател и да създавате или редактирате шаблони за съобщения за регулярни кампании.
  • База данни с контакти
    Разделът на базата данни с контакти ви позволява да добавяте отделни контакти, да създавате и наименовате групи получатели, да импортирате база данни от файл и да създавате персонализирани полета.
    Тази част на портала включва също списък с номера, чиито собственици са се отписали от базата данни чрез връзка за отказ и списък с получатели, добавени към черния списък.
  • Допълнителни функции
    Допълнителните функции включват инструменти, подпомагащи вашите дейности в областта на SMS маркетинга:

Приспособлението за SMS за бюлетин, предназначено за събиране на бази данни на получатели, генериране или импортиране на кодове за отстъпки, проверка на валидността на номер с помощта на HLR, проверка на активността на URL адресите, благодарение на функционалността за уеб монитор, конфигурация на SMS за рожден ден и възможност за дефиниране и обработка на съкратени връзки.

  • Още секции, API и настройки на профила
    Под разделите с основните функции на портала за клиенти можете да намерите настройки на API за интегриране на системата SMSAPI с всеки софтуер.
    В самото дъно на колоната ще намерите данни за контакт със специалния консултант на профилите с възможност за комуникация по имейл и телефон.

В горната част на портала за клиенти на SMSAPI ще намерите баланса на профила, раздел за помощ с бърз достъп до документацията за API, контакти и възможност за незабавно докладване при системна повреда. До него има раздел Плащания, който улеснява попълването на профила ви, както, изтеглянето на фактури и проверката на ценовата листа.

След като кликнете върху потребителското име в горния десен ъгъл, можете да редактирате настройките на профила, да се грижите за неговата сигурност, да добавяте или премахвате потребители, свързани към него, да проверявате статистически данни, както и възможност за изход от профила.