SMSAPI-world-map

Запознайте се с новата функция на SMSAPI в клиентския панел: Ограничaване на страните за изпращане на SMS.

Ограничаване на държавите за изпращане

Функцията за дефиниране на държави за изпращане на SMS е разработена в отговор на нарастващото търсене на нашите клиенти на решение за изпращане на масови SMS кампании в чужбина. Затова решихме да разширим възможностите на портала с по-прецизен инструмент за контрол на разрешените дестинации за текстови съобщения.

Отсега нататък можете да блокирате изходящи SMS-и към избрани държави и по този начин да контролирате по-добре разходите за SMS комуникация.

Това просто, но изключително полезно решение има значение, когато забележите неочаквани съобщения, изпратени до по-скъпи дестинации. Ограничаването на страните за доставка защитава Вашия акаунт от опити за злоупотреба и нелоялна конкуренция.

Знаете ли, че SMSAPI е глобален SMS портал подходящ за малкия и среден бизнес?

Имате нужда само от SMSAPI акаунт, за да осъществите професионална SMS комуникация навсякъде по света. Прочетете повече за изпращането на SMS-и до всички държави.

Запознайте се с новия инструмент

Новата функция вече е налична в клиентския панел на SMSAPI, така че можете да я опитате. Кликнете върху раздела „Ограничаване на страните за изпращане“ в менюто с настройки във Вашия акаунт.

Изберете един от трите режима: „Изпращане само до“, „Да не се изпраща до“ и „Да не се ограничават изпращанията“. Може да използвате само един от тези режими наведнъж и изборът ще нулира настройките, направени за останалите.

Филтриране на държавите в киентския панел

Имайте предвид, че това, което избирате ще влезне в сила веднага за Вашия акаунт. Препоръчваме Ви да бъдете внимателни, ако не сте сигурни относно възможните последици от тези възможни опции.

Възстановяването на настройките е лесно и винаги достъпно.

РежимИзпращане само до

Както можете да видите, настройката по подразбиране включва изпращане само до получатели в България, но можете да добавите колкото желаете държави към списъка.

Функция „Изпращане само до“ в клиентския панел

Нова държава може да добавите като я потърсите в списъка и щракнете върху зеления плюс вдясно. Изтриването на държави става с червената иконка на кошче. Може да добавите произволен брой държави.

За ваше улеснение сме подготвили и няколко предложения – готови списъци с най-често избираните държави (Европейски съюз). Щракването върху синия бутон ще добави посочената група към разрешените дестинации. Можете да коригирате този избор според вашите предпочитания.

Внимание

Функцията за ограничаване на страните за изпращане се прилага към целия Ви акаунт, в момента, в който я изберете.

Използвайте я внимателно, ако провеждате кампании в няколко държави.

Режим „Да не се изпраща до“

Вторият режим, в който може да работи новата функция, е изключването на нежелани държави.

Избиране на държави, до които да не се изпращат съобщения

От падащото меню с държави, който се отваря при избор на този режим, може да изберете кои са тези, до които не искате да изпращате съобщения. Отсега нататък платформата на SMSAPI няма да изпраща съобщения до номера от избраните дестинации.

Режим „Да не се ограничават изпращанията“

Ако изберете този режим, платформата ще изпраща съобщения до всички страни.

Премахване на ограниченията за държави, до които да се изпращат SMS-и
Пример за използване на функцията

Вие управлявате компания, която работи само в рамките на Европейския съюз. Продавате красиви ръчно изработени лампи. На вашия уебсайт сте настроили новорегистрираните потребители да потвърждават регистрациите си с код, който идва с SMS.

Отсега нататък можете да ограничите автоматичното изпращане на SMS за потвърждение до държави, където не Ви е изгодно да изпращате поръчки. Ограничаването на страните за доставка ви помага да спестите пари от потребители, които така или иначе не желаете да обслужвате.

Въпроси и отговори относно функцията

Какво представлява ограничението за страните за доставка?

Ограничението на страните за доставка е функция на клиентския портал SMSAPI. Тя заменя старата настройка, която позволяваше блокирането на изпращане на съобщения в чужбина.

Новият инструмент прави същото, но и добавя три нови режима: „Изпращане само до“, „Да не се изпраща до“ и „Да не се ограничават изпращанията“.

Трябва ли да направя нещо в портала като клиент?

Не, системата автоматично задава България като разрешена страна по подразбиране. Вече можете да зададете и свой собствен списък с дестинации.

Какви са предимствата на новата функция?

Той подобрява сигурността и дава по-добър контрол върху разходите, свързани с непредвидено изпращане на масови SMS-и до по-скъпи дестинации.

Как новата функция се различава от старата?

Отсега нататък имате по-фин контрол върху списъка с държави, до които искате да изпращате съобщения. Можете също така да посочите дестинации, до които не искате да изпращате SMS-и.

Трябва ли да променям настройките преди всяка кампания?

НЕ. Трябва да изберете предпочитаната опция само веднъж и Вашите предпочитания ще бъдат запазени. Съшевременно можете да променяте настройките по всяко време.

Къде мога да намеря новата функция за ограничаване на страните за изпращане?

В раздела „Ограничаване на страните за изпращане“ в настройките на вашия клиентски акаунт.

Настройка на държавите за изпращане в клиентския акаунт

Как новата функция влияе на разрешенията на потребителите (подакаунти)?

Вашите подакаунти, които са били настроени да блокират пратки в чужбина, автоматично ще бъдат превключени към пратки само до България. Не е необходимо да правите нищо, за да запазите текущите настройки.

С кого да се свържа, ако имам въпроси?

Чувствайте се свободни да се свържете с нашия офис за обслужване на клиенти или директно с Вашия акаунт мениджър. Данни за контакт можете да намерите в долната лява част на екрана.

Имате ли нужда от въведение в клиентския панел SMSAPI?

В блога на SMSAPI, раздел „Съвети“можете да видите нашите 10 наръчника, които представляват пълно ръководство относно клиентския панел. Изберете темата, която Ви интересува и вижте колко бързо можете да изпратите първата си SMS кампания!

Научете и за различните методи, които ще ви помогнат да подобрите сигурността на Вашия SMSAPI акаунт.

SMSAPI е сертифициран по ISO 27001

От август 2021 г. SMSAPI е сертифициран по ISO 27001. Ние поддържаме високи стандарти за сигурност, за да бъдете напълно спокоен като наш клиент.